Økonomi

Økomomi

Blakstad Skole

Lønsomt skolebyggeri

Asker Kommune i Norge har gennemført en lønsomhedsanalyse, der viser, at der er millioner at spare, hvis man gennem en årrække vælger at bygge i tegl.

Civilingeniør og mangeårig byggechef i Asker Kommune, Erling Malm, har over en lang periode arbejdet aktivt med de økonomiske fordele ved at bygge i tegl i kommunens byggeprojekter.

“Tegl er væsentligt mere lønsomt på sigt end andre byggealternativer som træbeklædning og pladematerialer i metal. Grunden til dette er, at de, som ejer teglbyggerier, har langt mindre omkostninger til vedligehold. Vores lønsomhedsanalyser har vist, at byggeri, hvor man benytter bærende teglmurværkskonstruktioner fuldt ud giver optimale løsninger”, udtaler Erling Malm.

Erfaringer viser, at skolebyggerier med bærende konstruktioner I tegl også reducerer byggetiden I forhold til andre materialer.

“Til sammen gør reduceret byggetid og mindre vedligeholdelsesomkostninger teglbyggeri klart rimeligere for kommunen, I tillæg til at de er tidssvarende og energibesparende konstruktioner, siger Erling Malm.